Dykparadiset Cozumel i Mexiko nu hos Ving

CozumelAllt fler vill resa väster ut och Mexiko hör till ett av de populäraste resmålen i Vings vinterprogram. Nu kommer ytterligare en nyhet in i programmet till vintern 2014/15. Det är ön Cozumel som bjuder på dykvatten och snorkling i världsklass. Sammanlagt har nu Ving sju Mexikanska resmål i programmet samt en rundresa.

Ön Cozumel är framför allt känd för sin fantastiska dykning och snorkling. Här finns många små korallrev där man kan få se allt från papegojfiskar till havssköldpaddor. Många som besökt Cozumel brukar berätta om de spektakulära smaragdgröna färgerna i havet. På ön erbjuds även ett stort utbud av aktiviteter som dykning, triathlon, cykling, kitesurfing, windsurfing, parasailing, tennis mm. Det finns även en vattenpark på ön – Playa Mia. Önskar man en alldeles egen strandremsa ska man bege sig till öns östra sida där det går att vara alldeles ensam på många platser.

Hela ön bjuder på en lugn och avslappnad atmosfär. I huvudorten San Miguel erbjuds ett lagom stort utbud av butiker och restauranger med generellt ganska låga priser. Dagtid besöks Cozumel av väldigt många turister från de många kryssningsfartyg som lägger till utanför ön men på kvällen är det lugnt och fridfullt. Även om de amerikanska influenserna är tydliga har San Miguel också lyckats bevara en hel del av sin lokala charm och beger man sig in i de äldre kvarteren är det gott om Mexikanska restauranger som serverar fantastiskt lokalt kök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.