Canico och Ribeira Brava är Vings nya resmål på Madeira

Madeira är en ö i Portugal som under de senaste åren genomgått lite av en förändring. Från att ha varit ett traditionellt resmål som riktat in sig på en lite äldre målgrupp erbjuds numera läckra hotell, trendiga restauranger, utmärkt shopping och aktiviteter som är riktiga pulshöjare.

Sedan tidigare erbjuder Ving resor till Funchal, Santo da Serra och Ponta do Sol och nu finns även de två små byarna Canico och Ribeira Brava i programmet. Gemensamt för alla resmål är att det är lätt att komma ut i naturen och prova några av de aktiviteter som erbjuds. Forsklättring, hästridning, dykning och hisnande mountain bike-cykling är några av pulshöjarna förutom makalöst vackra vandringar längs de mer än 200 mil långa levadorna. Du kan enkelt ta dig runt på ön med egen bil. De bästa dykställena är oftast lite avskilt. Om du behöver en hyrbil kan du jämföra priser på ön hos autoportugal.se. Dykutrustning finns att hyra på många ställen vid de populära resmålen.

Ribeira Brava är en stillsam liten by en dryg mil väster om Funchal, omgiven av naturen och bergen. Byns centrum ligger nere vid stranden och består bara av några få gator och gränder grupperade kring det vackra lilla torget och kyrkan. En knapp mil öster om Funchal ligger den charmiga byn Canico, som är två resmål i ett. Det ursprungliga Canico ligger ett par kilometer inåt landet; en sömnig liten by med ett vackert torg, en labyrint av smala gränder och en charmig liten kyrka som kronan på verket. Den nyare delen av Canico brukar kallas Canico de Baixo, och ligger nere vid havet. Det är här nere de flesta hotellen ligger, längs den klippiga kusten och dess strandpromenad. Om byarna känns för små så är det enkelt att med lokalbussen ta sig in till huvudstaden Funchal, där utbudet är betydligt mycket större.

– Det är roligt att även en yngre generation har börjat upptäcka Madeira som resmål. Det passar riktigt bra för dem som vill ha en aktiv semester och som tycker om att känna adrenalinet i kroppen, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Källa: Ving

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.